Plan Strategiczny dla Wspólnej Polityki Rolnej na lata2023-2027 w ramach interwencji I.13.1. LEADER/ Rozwój Lokalny Kierowany przez Społeczność (RLKS)- komponent zarządzanie LSR współfinansowane ze środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich w ramach Planu Strategicznego Wspólnej Polityki Rolnej na lata 2023-2027

Cele szczegółowe:

1.      Lokalna przedsiębiorczość wykorzystująca potencjał i zasoby regionu w zakresie oferty usługowej

2.  Aktywizacja, integracja i włączenie lokalnej społeczności z wykorzystaniem innowacyjnych narzędzi i zasobów obszarów LSR


Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji Zgadzam się

Aktualności

2019-10-24
Podsumowanie konkursu kulinarnego
Kategoria: aktualnosci, leader

Konkurs odbył się 16 października 2019r. w Adampolu w gospodarstwie agroturystycznym państwa Barbary i Marka Sawera – „Dolina Liwca”. Do konkursu przystąpiło 13 osób (w tym reprezentantki Koła Gospodyń Wiejskich i Gospodarzy z Postolisk oraz Sołectwa Wola Cygowska), które zgłosiły po jednym lub kilka produktów czy też potraw w czterech kategoriach:


I kategoria: zupy i dania główne

II kategoria: wędliny wyroby garmażeryjne, przystawki itp.

III kategoria: napoje bezalkoholowe i alkoholowe typu nalewki, piwo i inne

IV kategoria: ciasta i desery


Uczestniczki i uczestnicy zaprezentowali swoje potrawy przedstawiając je do oceny komisji konkursowej w skład której wchodzili:

Pani Małgorzata Szeja – Prezes Lokalnej Grupy Działania „Bądźmy Razem” z Węgrowa

Pani Beata Suchenek – Właścicielka „Miodzio Baru” z Tłuszcza

Pan Igor Sulich – Dyrektor Delegatury Urzędu Marszałkowskiego w Wołominie

Komisja oceniła potrawy wg następujących kryteriów:

- pierwsze wrażenie, wygląd, estetyka

- oryginalność

- walory smakowe

- związek potrawy z regionem LGD „Równiny Wołomińskiej”

- zastosowanie się do regulaminu konkursu: zgłoszenie 1 potrawy w jednej kategorii i podanie pełnego

 przepisu


Nagrodzeni uczestnicy otrzymali karty podarunkowe do sieci sklepów My Center w wysokości:

I miejsce – 700zł (4 przyznane miejsca w 4 kategoriach)

II miejsce – 500zł (4 przyznane miejsca w 4 kategoriach)

III miejsce – 300zł (4 przyznane miejsca w 4 kategoriach)

Wyróżnienie – 150zł (4 przyznane wyróżnienia w 3 kategoriach)

Klasyfikacja konkursu kulinarnego
Klasyfikacja nagród w Konkursie kulinarnym
Zobacz także:
copyright © LGD "Równiny Wołomińskiej" 2018
projekt strony IRN Multimedia | oprogramowanie choruzy.pl